visitgreece.gr
Hírlevél feliratkozás
INFORMÁCIÓ
(+36) 1 269 5855 info@apollon.hu
VisitGreece
Triad Homes

FONTOS INFORMÁCIÓK AUTÓBUSSZAL UTAZÓ UTASAINKNAK

Autóbuszaink menetrendje

Indulás helye Találkozó helye Találkozó ideje Indulás ideje
Budapest BOK Sportcsarnok
(1146 Budapest, Dózsa Gy. út 1.)
bejáratával szemben
(GPS 47.500572, 19.100572)
13:30 14:00
Kecskemét AUCHAN áruház parkolója
(Dunaföldvári út)
14:30 15:00
Kiskunfélegyháza TESCO áruház parkolója 15:00 15:15
Szeged TESCO áruház parkolója
(Rókusi körút 42-64.)
16:00 16:30
Transzfer járatok felszállási helyei és időpontjai:
Kaposvár Vasútállomás 11:15 11:30
Pécs Budai Vám
(TESCO áruház parkolója)
12:30 12:45
Szekszárd Vasútállomás 13:45 14:00
Baja Vasútállomás 14:45 15:00
Győr Vasútállomás 9:30 9:45
Veszprém TESCO áruház parkolója
(Külső-Kádártai út 3.)
11:00 11:15
Várpalota Sportcsarnok 11:20 11:30
Székesfehérvár Halász utcai parkoló
(McDonald’s mögött)
12:15 12:30

Egyéb információk

Az autóbuszos utazásnál kérjük vegyék figyelembe, hogy az utazás időtartamát nagyban befolyásolja a várakozási idő az országhatárokon és az útközbeni megállások hossza is. Ezért az utazási és érkezési időket csak körülbelül tudjuk megadni. Az észak-görögországi nyaralóhelyekre az utazási idő kb. 18-22 óra. Az autóbuszok visszaindulási időpontját az érkezés időpontja határozza meg! A visszaindulás időpontjáról pontos tájékoztatást a helyi képviseletünk tud adni az autóbuszok megérkezése után. A visszaindulás (nyaralóhelyektől függően) hozzávetőlegesen a délutáni, illetve kora esti órákban történhet!

A hatályos jogszabályok előírják az autóbuszok maximális tengelyterhelését, illetve az autóbuszok fizikai (térbeli) kapacitása is korlátozza az autóbuszra felvihető csomagok mennyiségét! Ezek a szabályok elsősorban Utasaink kényelmét és biztonságát szolgálják!!!

Utasaink az autóbuszra személyenként 1 db 20 kg-ot meg nem haladó bőröndöt vagy táskát - melynek 3 mérete (szélesség+magasság+hosszúság) összesen 200 cm lehet - adhatnak fel illetve 1 db 5 kg-ot meg nem haladó kézipoggyászt (40x30x40 cm) vihetnek fel az autóbuszra magukkal. Zsugorfóliás, rekeszes és kartonos italok ételek (pl. gyümölcs, zöldség!!) szállítására a csomagterében és az utastérben sincs lehetőség! Az autóbusz közlekedőin bármilyen csomag elhelyezése balesetveszélyes, ezért TILOS!

Kérjük Utasainkat, hogy a csomagok mennyiségének és súlyának a megengedett határát tartsák be, azt már indulás előtt, otthon ellenőrizzék, mert további csomagok szállítására az autóbuszok csomagterének mérete és az ide vonatkozó jogszabályok miatt nincs lehetőség!

A NAV utastájékoztató anyagok az aktuális vámszabályokról (írásos és videós változatok):

https://nav.gov.hu/kiadvanyok/utastaj

NAV „Mi lehet a poggyászunkban?” (videó): https://youtu.be/UgYxmAi2P5U

Röszkei határellenőrzés buszos utasoknak: ABC kapu használata Röszkén

Az autóbuszokon háziállatok szállítására nincs lehetőség.

Az APOLLON TRAVEL fenntartja a jogot, hogy bizonyos közlekedési feltételek mellett, a gazdaságosság figyelembe vételével egyes nyaralóhelyeket az útvonalon összevonjon (pl. Parga-Lefkada vagy Stavros-Asprovalta-Thassos), mely akár átszállással is járhat. Az autóbuszok komfortos, WC-vel, légkondicionálóval, TV-vel felszerelt autóbuszok. Az autóbuszokon a dohányzás tilos!

Az autóbuszokon az ülésrendet az APOLLON TRAVEL határozza meg, azonban felár ellenében lehetőség van fix ülőhely foglalására. Az ülőhely kiválasztásakor meg kell jelölni emeletes és nem emeletes autóbuszon is, melyik oldalon és hányadik sorban kérik a fix ülőhelyet. Amennyiben irodánk nem tudja biztosítani az előre lefoglalt, fix ülőhelyet (járatok összevonása vagy autóbuszok cseréje miatt), úgy a befizetett fix ülőhely felárát visszafizetjük.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a visszaúton nem biztos, hogy ugyanazon az autóbuszon utaznak mint odafelé. A fix ülőhelyek foglalása a vidéki transzferjáratokra nem érvényesíthető!

Mindenkinek kedves Utasunknak kellemes utazást jó nyaralást kívánunk!